|
2023-12-09 21:46:20, szombat
|
|
|
Többféle hagyma létezik, de elmondhatjuk, hogy mindegyik rendelkezik pozitív hatásokkal. Most azokat a tulajdonságokat mutatjuk be, amelyekkel a fokhagyma, az újhagyma, a vöröshagyma, a lila hagyma, a gyöngyhagyma és a póréhagyma is rendelkezik. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk azt a hagymafélét, amelyet a legjobban szeretünk, majd rendszeresen fogyasztjuk, hogy kihasználjuk a rendkívüli előnyöket.
A hagyma tele van hasznos tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ezen kívül gazdag forrása a fiokemikáliáknak, a flavonoidoknak, a kéntartalmú vegyületeknek és a C-vitaminnak is.
A hagyma rendszeres fogyasztása fokozza a csontok ásványianyag-sűrűségét, illetve segít megnövelni a csontok szilárdságát is. Mivel C-vitamint is tartalmaz, így a csontok szilárdsága még nagyobb lehet, hiszen ez a vitamin nagyon pozitívan hat a csontok egészségére. Mivel prebiotikumokban is bővelkedik, így segít a bélrendszernek ezen tápanyagok felszívódásában, vagyis sokkal több kalcium is kerülhet a csontokba, amely tápanyag szintén nagyon nagy szerepet tölt be a csontok egészségének fenntartásában. Azok, akik csontritkulásban vagy ízületi gyulladásban szenvednek, mindenképpen illesszék be a napi étrendjükbe, hiszen a hagyma tápanyagai jelentősen csökkenthetik a tüneteket.
A hagyma nemcsak prebiotikumokban, hanem rostokban is bővelkedik. Ezek együttesen segítenek a bél egészségének fenntartásában. A hagyma nemcsak az egészséges emésztést biztosítja, hanem fokozza az emésztést, csökkenti a gyomorban kialakult gyulladást, és még az immunrendszer megerősítésében is segíthet. Minél erősebb az immunrendszerünk, annál jobb állapotban lesz az emésztőrendszerünk. A prebiotikumok ezen kívül segítik az ásványi anyagok, például a kalcium és a vas felszívódását is.
A hagyma kitűnő antibakteriális hatásokkal rendelkezik, azaz sikeresen pusztítja el a szervezetben elszaporodó baktériumokat.
A hagyma kéntartalmú vegyületekben is gazdag, illetve kvercetint is tartalmaz, amelyek remekül egyensúlyba hozzák a vércukorszintet.
A hagymában olyan polifenolok is vannak, amelyek antioxidáns hatással rendelkeznek, így védelmet jelentenek a szervezet számára a káros hatású szabad gyökökkel szemben.
A hagyma rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatait is. A hagyma gazdag forrása a krómnak, amely az antioxidánsokkal együtt támogatja az artériákat, mégpedig oly módon, hogy segít a vér pumpálásában, így a szív- és érrendszert nem éri olyan teher, amely károsítaná azt.
Nemcsak a hagyma, más táplálékok is jó szolgálatot tehetnek a csontjaink egészségének védelmében. A zöld leveles zöldségek szintén jó választásnak bizonyulnak a kalciumbevitel növelésére. A brokkoli, a káposzta és a kelkáposzta jó erre a célra, azonban a spenót sok oxalátot tartalmaz, amely pedig blokkolhatja a kalcium felszívódását.
A banán kiváló magnéziumforrásnak számít, amely segít aktiválni és növelni a D-vitamin-tartalmat a szervezetben.
A diófélék gazdag kalcium-, magnézium- és foszforforrást jelentenek, amelyek segítenek a csontok egészségének javításában. Fogyasszunk naponta mandulát, diót, kesudiót a csontok egészségének megőrzése érdekében.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
Címkék: antioxidánsokkal, immunrendszerünk, prebiotikumokban, fiokemikáliáknak, csontritkulásban, tulajdonságokat, antibakteriális, vércukorszintet, megerősítésében, felszívódásában, bélrendszernek, fenntartásában, foszforforrást, kalciumbevitel, flavonoidoknak, baktériumokat, felszívódását, immunrendszer, vegyületekben, tápanyagokkal, csökkenthetik, prebiotikumok, vegyületeknek, szilárdságát, kiválasztjuk, blokkolhatja, kihasználjuk, rendszeresen, rendelkeznek, szervezetben, ásványianyag, egészségének, mindenképpen, pumpálásában, gyöngyhagyma, választásnak, tulajdonságokat mutatjuk, lila hagyma, legjobban szeretünk, rendkívüli előnyöket, hagyma tele, kéntartalmú vegyületeknek, hagyma rendszeres, csontok szilárdságát, csontok szilárdsága, vitamin nagyon, csontok egészségére, bélrendszernek ezen, csontok egészségének, napi étrendjükbe, hagyma tápanyagai, hagyma nemcsak, Mivel C-vitamint,
|
|
|
|
tulajdonságokat mutatjuk, lila hagyma, legjobban szeretünk, rendkívüli előnyöket, hagyma tele, kéntartalmú vegyületeknek, hagyma rendszeres, csontok szilárdságát, csontok szilárdsága, vitamin nagyon, csontok egészségére, bélrendszernek ezen, csontok egészségének, napi étrendjükbe, hagyma tápanyagai, hagyma nemcsak, egészséges emésztést, gyomorban kialakult, immunrendszer megerősítésében, prebiotikumok ezen, ásványi anyagok, hagyma kitűnő, szervezetben elszaporodó, hagyma kéntartalmú, hagymában olyan, szervezet számára, káros hatású, hagyma gazdag, antioxidánsokkal együtt, csontjaink egészségének, zöld leveles, kalciumbevitel növelésére, kalcium felszívódását, banán kiváló, diófélék gazdag, antioxidánsokkal, immunrendszerünk, prebiotikumokban, fiokemikáliáknak, csontritkulásban, tulajdonságokat, antibakteriális, vércukorszintet, megerősítésében, felszívódásában, bélrendszernek, fenntartásában, foszforforrást, kalciumbevitel, flavonoidoknak, baktériumokat, felszívódását, immunrendszer, vegyületekben, tápanyagokkal, csökkenthetik, prebiotikumok, vegyületeknek, szilárdságát, kiválasztjuk, blokkolhatja, kihasználjuk, rendszeresen, rendelkeznek, szervezetben, ásványianyag, egészségének, mindenképpen, pumpálásában, gyöngyhagyma, választásnak, elmondhatjuk, vitaminokkal, gyulladásban, étrendjükbe, kockázatait, polifenolok, antioxidáns, érrendszeri, kéntartalmú, kelkáposzta, szilárdsága, egészségére, szolgálatot, bizonyulnak, érrendszert, fogyasztása, javításában, fogyasszunk, egyensúlyba, fogyasztjuk, hagymafélét, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 5403
- e Hét: 30294
- e Hónap: 61780
- e Év: 266481
|
|
|